Rijlessen

car2

Personenauto

De lesauto is een stoere mini Countryman diesel. Een veilige, hippe auto die zich makkelijk laat bedienen, waar je bovendien heerlijk in zit (ook lange personen). Door z’n gunstige verbruik denken we ook aan het milieu. Na je eerste rijles krijg je een eerlijk advies over de hoeveelheid te volgen lessen. Het gemiddelde aantal zal 30 rijlessen zijn, maar er zijn ook leerlingen die het met beduidend minder lessen lukt.

De rijlessen worden modulair (stap voor stap) gegeven en bijgehouden op een overzichtelijke instructiekaart. Je wordt van huis, school, (station) Meppel, Nijeveen opgehaald en teruggebracht.

jouw instructeur

Even voorstellen. Ik ben Norbert Faber. Ruim 20 jaar als chauffeur in (bijna) heel Europa geweest en in veel landen de verschillende rijstijlen gezien. Vooral hoe het niet moet. Deze kennis is te gebruiken in het lesgeven. In een goeie sfeer waar een geintje moet kunnen ben jij de hoofdpersoon in de auto. Tijdens de rijopleiding zul je ook fouten maken. Maar door feedback te geven op deze situaties en eventueel terug te kijken op de dashcam leer je hier alleen maar van. De rijlessen worden stap voor stap gegeven en bij gehouden op een vorderingskaart. Zo kun je zelf zien hoever je opleiding vorderd. Ook besteden we in de opleiding wat aandacht aan het technische gedeelte van de auto. Te denken valt aan, wat als er een olielampje gaat branden is het handig te weten waar de olie in moet. 

Eigen verklaring

Hieronder vind je een link naar de eigen verklaring. Als je een rijles of rijexamen wilt aanvragen, moet je altijd eerst een eigen verklaring invullen. Hierop staan vragen over je lichamelijke en geestelijke gesteldheid.

Download hier de eigen verklaring.

Zelfreflectie

Het is de bedoeling dat je de vragen vóór jouw TTT, RIS-deeltoets 3 of praktijkexamen beantwoordt. Overhandig het ingevulde formulier aan de examinator aan het begin van je toets of examen.

Download hier de zelfreflectie.